Rólunk

A CRUXX Gemina brand számunkra egy szemlélet, a hagyománytisztelet és a hovatartozás kifejezője is egyben. Erre építve szeretnénk valódi értékteremtő tevékenységet végezni, olyan termékeket létrehozni, amelyre mindannyian büszkék lehetünk – Fogyasztók és Készítők egyaránt.

Márkanév

 Maga a „crux”, azaz „kereszt” szó ábrázolása a téridőnek, az ellentétek egyensúlyának és magának az életnek a szimbolikus megjelenítése.

Esetünkben a „cruxx gemina”, azaz a kettős kereszt használata elsősorban a magyar és a szlovák nemzet közös múltjára és jelenére utal, mely jelképhez mindkét ország címerében is ragaszkodik. A társaság tulajdonosai is részben szlovák, részben magyar felmenőkkel bírnak, ezért kötelességünk a közös értékek továbbvitele, fejlesztése. Ilyen érték az egymáshoz kapcsolódó, sokszor keveredő gasztronómiai sajátosság és sokszínűség. Jól jellemzi ezt a pálinka, mint magyar jogos nemzeti büszkeség, az Európai Unió által garantált védelemmel. Ezzel együtt azonban a pálinka szó szlovák eredetű, s a XX. sz. elején a ma szlovákiai Besztercebányán volt a legtöbb pálinkafőző műhely.

A település ahol működünk, Nagykeresztúr nevében is ott a „kereszt”, ami egyébként szlovák nemzetiségű, határközeli település.

Technológiánk

Termékeink előállításához a legkorszerűbb technológiákat alkalmazzuk, kíméletes feldolgozást lehetővé tevő berendezéseink segítségével igyekszünk minél jobban megőrizni a gyümölcsök értékes beltartalmát. Törekszünk a folyamatok automatizálására az állandó magas minőség elérése érdekében.

Tisztán gyümölcsbőlslider6

Csak minőségi, válogatott, megfelelően érett gyümölcsöket használunk fel, olyan ültetvényekről, ahol a környezeti feltételek ideálisak a jó minőségű, zamatos alapanyag termesztéséhez.
Termékpalettánk szerves részét képezik saját fejlesztésű likőrjeink. Annak analógiájára, miszerint „szőlőből is lehet bort készíteni”, úgy gondoljuk, hogy „gyümölcsből is lehet likőrt készíteni” és kellő szakmai elhivatottsággal eszerint is járunk el. Ennek megfelelően likőrjeink kizárólag a felhasznált gyümölcsök és gyógynövények ízvilágát hordozzák, semmilyen mesterséges, szintetikus aromát, színezéket nem használunk.

Minden technológiai lépést annak rendelünk alá, hogy a végeredmény a lehető legjobb legyen

tarolokA kitűnő gyümölcs alapanyag mellett a szigorú technológiai felügyelet és a pontos laboratóriumi kontroll termékeink minőségének és színvonalának garanciája.

Korszerű berendezéseink igen kíméletes, az egyes gyümölcstípusoknak leginkább megfelelő feldolgozást tesznek lehetővé. A teljes folyamat során célunk a legkellemesebb aromák, ízek és illatok megőrzése. Ennek érdekében irányított erjesztést végzünk, azaz az erjesztés optimális hőmérsékleten – pincehőfokon, hűtött, állandóan számítógép által is felügyelt tartályokban – történik, a fajélesztők alkalmazása pedig hozzájárul az adott gyümölcs jellegzetes aromatikájának kiemeléséhez.

 

palinkafozo

Pálinkáink készítéséhez az egyik legmodernebb, az aromákat kitűnően koncentráló, jól szabályozható lepárló rendszert használjuk, melyet egyedi elképzelésünknek megfelelően terveztettünk át a még magasabb minőség érdekében. A berendezés rugalmasan szabályozható, számítógépes irányítórendszerrel felszerelt. Lehetőség van kisüsti és egylépcsős lepárlással is pálinkát készíteni, a választás mindig a gyümölcs és a cefre aktuális adottságainak figyelembe vételével történik aszerint, hogy melyik módszer eredményezi a legoptimálisabb végeredményt. Pálinkákat csak kereskedelmi céllal főzünk, üzemünkben bérfőzést nem vállalunk.

A laboratórium korszerű műszerparkja rendkívül sokrétű vizsgálat elvégzésére ad módot mind az alapanyagokat (gyümölcsök), mind a késztermékeket illetően.

Fontos számunkra, hogy olyan piacképes termékeket készítsünk, amelyekben a kiváló minőségű hazai gyümölcsök beltartalmi értékeit a lehető legjobban megmutathatjuk.

Gondosan ügyelünk arra, hogy csak kiváló minőségű, hibátlan, megfelelő érettségű gyümölcsöt használjunk fel. Rendelkezünk a különböző gyümölcstípusoknak (almatermésűek, csonthéjasok, bogyósok) megfelelő mosó-válogatószalaggal és magozóval, aprító géppel, darálóval, préssel. A feldolgozott gyümölcsök saválló acél tartályokba kerülnek, ahol az irányított erjesztéshez a legmegfelelőbb enzimeket, fajélesztőket alkalmazzuk.

Úgy gondoljuk, Magyarország környezeti adottságai és gondos feldolgozás mellett az itthoni gyümölcsökből karakteres, jellemzően ízgazdag termékek készíthetők – és a bitterek esetében harmonikusan kiegészíthetők gyógynövényekkel – anélkül, hogy bármilyen mesterséges, szintetikus aroma, színezék szükségeltetne hozzá. Italainknál ezért mi nem használunk semmilyen adalékanyagot.

A végtermék függvényében pincénkben lehetőségünk van a párlatok pihentetésére, érlelésére – de ez minden esetben egyedi döntést kíván a megfelelő végeredmény érdekében.