Balaton open 2018

Balaton OPEN

Az újdonságokat nem csak készíteni, de kipróbálni is szeretjük, ezért négy pálinkánkkal részt vettünk egy, megszokottól eltérő szemléletű versenyen. A Balaton OPEN – melynek megálmodói Pach Gábor és Aradti Péter pálinkamesterek –  több szempontból is egyedinek tekinthető:

  • az első olyan verseny, amelyen kizárólag hölgyek bíráltak
  • a megszokott 20 pontos értékelés helyett 40 pontos rendszerben értékelték az italokat, így jobban ki lehett emelni a tételek közti különbségeket
  • négy kevésbé ismert, vagy sokszor méltatlanul alábecsült pálinkafajtával (alma, cseresznye, kék szőlő, törköly) lehetett csak nevezni
  • egy-egy kereskedelmi főzde csak limitált mintaszámmal nevezhetett

A szervezők egyrészt szeretnék megmutatni, hogy egyre több a pálinkát kedvelő és -értő nő hazánkban is – a pálinka nem csak a „férfiak itala”, másrészt, hogy e négyféle pálinka is képes különleges gasztronómiai élményt nyújtani a fogyasztók számára, érdemes megkóstolni őket.

Legnagyobb örömünkre a CRUXX pálinkákat igencsak kedvelték a bíráló hölgyek, hiszen mind a négy nevezett tételünk érmesnek ítélték, emellett a Sauska Törköly pálinka kategóriája legmagasabb pontszámáért különdíjat is kapott. Az összesen 9 aranyéremből csak nekünk sikerült kettőt is elnyerni, így ezzel a verseny legeredényesebb nevezője címet is magunkénak tudhatjuk.

Sauska Törköly 2017 Arany
Fekete cseresznye 2017 Arany
Cabernet Franc 2012 Ezüst
Télvégi Alma 2017 Bronz