TECHNOLÓGIÁNK

Minden technológiai lépést annak rendelünk alá, hogy a végeredmény a lehető legjobb legyen

A kitűnő gyümölcs alapanyag mellett a szigorú technológiai felügyelet és a pontos laboratóriumi kontroll termékeink minőségének és színvonalának garanciája. Korszerű berendezéseink igen kíméletes, az egyes gyümölcstípusoknak leginkább megfelelő feldolgozást tesznek lehetővé. A teljes folyamat során célunk a legkellemesebb aromák, ízek és illatok megőrzése. Ennek érdekében irányított erjesztést végzünk, azaz az erjesztés optimális hőmérsékleten – pincehőfokon, hűtött, állandóan számítógép által is felügyelt tartályokban – történik, a fajélesztők alkalmazása pedig hozzájárul az adott gyümölcs jellegzetes aromatikájának kiemeléséhez.
Lepárló

Pálinkáink készítéséhez az egyik legmodernebb, az aromákat kitűnően koncentráló, jól szabályozható lepárló rendszert használjuk, melyet egyedi elképzelésünknek megfelelően terveztettünk át a még magasabb minőség érdekében. A berendezés rugalmasan szabályozható, számítógépes irányítórendszerrel felszerelt. Lehetőség van kisüsti és egylépcsős lepárlással is pálinkát készíteni, a választás mindig a gyümölcs és a cefre aktuális adottságainak figyelembe vételével történik aszerint, hogy melyik módszer eredményezi a legoptimálisabb végeredményt. Pálinkákat csak kereskedelmi céllal főzünk, üzemünkben bérfőzést nem vállalunk.

A laboratórium korszerű műszerparkja rendkívül sokrétű vizsgálat elvégzésére ad módot mind az alapanyagokat (gyümölcsök), mind a késztermékeket illetően.